لیست اختراعات داود رضا زاده
جهت توليد بخار در دما و فشارهاي بالا مولد بخار با مشخصات و قابليت هاي زير ساخته شد. دماي طراحي شده تا 500 درجه سانتيگراد است و دماي كاري تا 400 درجه مي باشد. دستگاه مجهز به سه حسگر حرارتي مي باشد كه دو عدد از اين حسگرها به منظور ثبت دماي سيال و ديگري به منظور ثبت دماي المنت حرارتي كاربرد دارد. دستگاه مولد بخار طراحي شده توانايي توليد بخار اشباع تا فشار 3000psi و مينيمم دبي در حدود 0/5cc/min را دارا مي باشد.
اين دستگاه به منظور هم زدن محتويات ظروفي كه امكان قرار دادن مستقيم هم زن به لحاظ شرايط خاص، وجود ندارد طراحي شده است. طراحي خاص آن اين امكان را فراهم مي نمايد كه محتويات ظروف را با درجه هاي مختلف تا 360 درجه هم زد. اين دستگاه همزن، متحرك بوده و جابجايي آن به راحتي انجام مي گيرد و باعث مي شود هر جا كه نياز باشد مورد استفاده قرار گيرد. وجود يك حسگر بر روي آن امكان تنظيم حركات رفت و برگشتي را براي مدت زمان هاي دلخواه فراهم مي نمايد.
اين دستگاه به منظور بررسي رفتار ترموديناميكي سيالات در دماها و فشارهاي مختلف طراحي شده است كه شامل يك محفظه براي جايگيري سيال مورد بررسي، و يك محفظه آب براي تنظيم فشار مي¬باشد. يكي از مزيت¬هاي آن نسبت به نمونه¬هاي مشابه خارجي، تعبيه شيشه ديد بلند، بر روي محفظه¬اي كه سيال داخل آن قرار مي¬گيرد، مي¬باشد؛ تا رفتار سيال، مورد بررسي قرار گيرد. يك ژاكت حرارتي همراه با سنسور نيز جهت تنظيم دماي محفظه بر روي آن تعبيه شده است. جنس اين دستگاه طوري انتخاب شده است كه تحمل فشارها و دماهاي بالا را دارد و همچنين در مقابل خوردگي نيز مقاوم است. اين دستگاه قابليت مطالعه چندين سيال در فازهاي مختلف و تاثير آنها بر روي همديگر را نيز دارد.
اين دستگاه توانايي توليد هيدرات انواع گازها (CH4 ، N2 ،CO2 ، C2H6 و ... ) كه هيدراتشان تا فشار 150 بار و در دماي بالاتر از صفر درجه سانتي گراد را تشكيل مي شود. دماي طراحي شده تا 20- درجه سانتي گراد است كه سل دستگاه يك ليتر حجم دارد و داراي 2 تا چشمي شيشه اي است جهت مشاهده تشكيل هيدرات با چشم مي باشد و با يك پمپ تا فشاري كه هيدرات گاز مورد نظر تشكيل مي شود مي رسانيم طوري كه اين كار با يك پيستون و سيلندر تنظيم مي شود سپس با گذشت زمان كه هيدرات تشكيل مي شود (گاز مصرف مي شود) فشار داخل سل كاهش مي يابد كه اين كاهش فشار توسط يك سنسوري كه حاويpressure transmitter است و نهايتا افت فشار به صورت ديجيتال روي پانل نشان داده مي شود و در ضمن چون هر تست بيش از 4 روز طول مي كشد، پانل داراي micro ram است كه داده هاي افت فشار را از هر 10 دقيقه يك بار ثبت مي كند.
طراحی و ساخت دستگاه آزمایش انتقال فشار بازده غشائی شیل
طراحی و ساخت مغزه نگهدار آزمایش بازده غشائی شیل
در اين آزمايش طبق استاندارد API حجم مشخصي از سيال حفاري را براي مدت 30 دقيقه و تحت فشار 100 درون محفظه مخصوص قرار مي دهيم و هر چند دقيقه يكبار، ميزان فيلتره جدا دشه از گل را اندازه گيري مي كنيم و در نهايت پس از 30 دقيقه حجم سيال جدا شده از گل را به عنوان فيلتره گل معرفي مي كنيم. همچنين پس از آزمياش سل را باز كرده و با كوليس ضخامت كيك گل تشكيل شده بر روي كاغذ صافي را اندازه گيري كرده و گزارش مي كنيم. اما با توجه به طراحي جديد اين دستگاه ما مي توانيم مراحل بالا را در دما و فشار بالا نيز انجام دهيم و در نتيجه دو خطاي اصلي در طراحي گل يعني اندازه يگري فيلتريت و ضخامت كيك گل در دما و فشار بالا را تصحيح كنيم. 4- كاربردهاي دستگاه استاتيك فيلتر پرس دما و فشار بالا: - سه پارامتري كه از اين دستگاه بدست مي آيد و در طرحي گل حفاري از آن استفاده مي شود عبارتند از: 1- ميزان فيلتره جدا شده از گل 2- ضخامت كيك گل 3- Spurt loss دستگاه استاتيك: د ر اين دستگاه فرض بر آن است كه گل در حالت استاتيك و بدون حركت است. و هيچ نوع آشفتگي در سيستم وجود ندارد.
هم اكنون براي طراحي سيال حفاري و بررسي 3 پارامتر فوق در تمام دنيا از دستگاه استاتيك فيلتر پرسي كه در دما و فشار محيط قابل استفاده است، استفاده مي شود كه با توجه به رعايت نشدن دماي واقعي چاه و فشار واقعي چاههاي نفت و همچنين شرايط ديناميك گردش سيال حفاري در اين دستگاها ، طراحي سيال حفاري با خطا توام خواهد بود. دستگاه ديناميك فيلترپرس دما و فشار بالا را طراحي گرديم تا بتوانيم به بررسي 3پارامتر اساسي ذكر شده و تصحيح آنها ، كه اصلي ترين خطا هاي طراحي سيال حفاري هستند، بپردازيم.
يكي از مشكلاتي كه جهان در آتيه اي نزديك با آن روبرو خواهد شد مساله ذخاير هيدروكربني و كاهش كشف منابع جديد مي باشد. تلاش هاي بسياري در دهه هاي اخير در جهت بهينه نمودن روش هاي توليد و بازيافت از مخازن نفتي انجام گرفته است. با توجه به افزايش كاربرد تكنيك هاي گوناگون در فرايندهاي بهبود برداشت از مخازن و ضرورت بهره برداري كارآمد از مخازن نفتي موجود كه بعضا دچار افت آهنگ توليد شده اند ضرورت و لزوم انجام تحقيقات و مطالعات كاربردي بر روي شيوه هاي گوناگون و متنوع فرايندهاي ازدياد برداشت به خوبي احساس مي شود.
يكي از مشكلاتي كه جهان در آتيه اي نزديك با آن روبرو خواهد شد مساله ذخاير هيدروكربني و كاهش كشف منابع جديد مي باشد تلاش هاي بسياري در دهه هاي اخير در جهت بهينه نمودن روش هاي توليد و بازيافت از مخازن نفتي انجام گرفته است. با توجه به افزايش كاربرد تكنيك هاي گوناگون در فرايندهاي بهبود برداشت از مخازن و ضرورت بهره برداري كارآمد از مخازن نفتي موجود كه بعضا دچار افت آهنگ توليد شده اند ضرورت و لزوم انجام تحقيقات و مطالعات كاربردي بر روي شيوه هاي گوناگون و متنوع فرايندهاي ازدياد برداشت به خوبي احساس مي شود.
موارد یافت شده: 13